Skip to content Skip to footer

De ce am avut crestere 200% in 2020?

Sau despre reusita dupa disconfort, efort, prezenta si alegeri in timpurile tulburi ale lui 2020

Povesteam in intalnirile, mai bine zis web-talnirile, din primavara acestui an cum, intr-un singur minut, 3 luni de zile de munca investite in crearea strategiei pentru 2020 si 2021 au devenit irelevante. In ianuarie credeam ca stiu exact calendarul intalnirilor de training pana in noiembrie inclusiv, care vor fi parteneriatele cultivate si ce voiam sa dezvolt.

Si a venit 11 martie si 11 martie a devenit un (nou) moment Tzero! Constientizand ca realitatea si-a incheiat ciclul de viata, stiam ca erau doua optiuni: fie caut vinovati, neg, ma infurii, ma opun, caut sa tin cu dintii de ceea ce consider eu siguranta si normalitate sau fie accept ce este si construiesc mai departe din bucatelele prezentului. Efortul este acelasi, dar nu si rezultatul; asadar, alegerea a fost una simpla: intr-o zi si jumatate, am regandit, reincadrat reformulat reorganizat oferta si prezenta noastra.

Cele mai importante etape care m-au ajutat pe mine si echipa mea sa ajungem la reusita asta

  1. Viziunea a fost si este intacta, pentru ca ea vorbeste despre viitor, despre ceea ce-mi doresc sa creez prin oportunitatiile si valoarea oferita. Insa misiunea a suferit modificari, pentru ca ea se intampla in prezent si este impactata de circumstantele acestuia – cum ajungem sa deservim partenerii si colaboratorii, cum oferim valoarea noastra clientilor, trebuia regandit!

Si am convingerea ca intotdeauna exista mai multe cai pe care nu le vad, rolul meu este sa nu renunt sa le caut. Dar este esential sa stii cat mai clar unde vrei sa ajungi, pentru ca devine ghid, sursa de speranta si motivatie mai ales in momentele dificile.

“Viziunea este o destinatie, un punct fix unde ne concentram intregul efort. Strategia este o cale, un drum abaptabil care ne permite sa ajungem catre destinatie.” Simon Sinek

  1. Nu era o situatie ce ne afecta doar pe noi, ci a avut un impact colectiv – echipa, partenerii facilitatori au nevoie de suport si instrumente de lucru cu ajutorul carora sa-si poata desfasura activitatea. Mai mult, cu totii aveam nevoie de conexiune si suport, spatiu sigur de incredere, si siguranta ca “impreuna” si valoarea lui ramane intacta.

Ca lider, este necesar sa contii dinamica intregului sistem si sa decizi sa-ti asumi rolul si in astfel de situatii. Este necesar fii vulnerabil si curajos, sa deschizi conversatii inconfortabile, sa fii lucid si intentionat in actiunile tale, sa fii conectat la viziune – cum si ceea ce faci aduc un mesaj mai puternic decat cuvintele, declaratiile sau “o sa fie bine”, esti un model.

  1. Orice discutie din acea perioada derapa usor catre furie, disperare, depresie, nesiguranta, cu toate motivele reale pentru fiecare – decizia mea a fost sa nu alimentez nimic din toate astea, drept pentru care, indiferent de natura intalnirilor avute, intentia mea a fost si este aceeasi: sa onorez cu respect ceea ce este si sa sustin oamenii catre urmatorul lor pas, urmatorul lor nivel, sa-i orientez catre echilibru si solutii.

Suntem alegerile noastre, ne alegem “bataliile” importante pentru noi si decidem usor daca ne adresam intrebarea potrivita: “Esti parte din problema sau parte din solutie?”

  1. In aceasta industrie careia m-am dedicat, cea a dezvoltarii personale si profesionale, fundatia este conexiunea umana – ce impact emotional, ce sentiment de tristete si alienare au adus cuvintele “distantare sociala”, cred ca o sa traim in timp consecintele acestora. Din pacate, a devenit clar un automatism caruia ii negam influenta adusa.

Am ales sa traiesc si sa transmit conceptul de “distantare sanitara”, tocmai pentru a pastra emotional si rational conexiunea umana. Si, pentru a concretiza asta, decizia mea, sustinuta de prezenta si efortul echipei mele, a fost sa fim prezenti constant in viata oamenilor, a tuturor, prin webinariile saptamanale FREE #joilaPOY – 19 martie a fost prima intalnire facilitata si nu ne-am oprit de atunci 🙂

Am convingerea ca a fost cea mai valoroasa decizie a perioadei pentru ca asa am creat un spatiu de comunicare, de conexiune, de incredere, de liniste si pauza, de creativitate, de solutii, de diversitate si de decizii. De asemenea, intalnirile au devenit o sursa de inspiratie pentru profesionistii din comunitatea Points of You ® Romania, oferind accesul instrumentelor noastre si in spatiul online; era clar o extindere binevenita!

Urmarea fireasca a fost sa creionez si intalnirile de training in spatiul virtual, chiar la o luna dupa instaurarea carantinei – Romania a fost a treia tara din familia Points of You ® Global, o familie cu 45 de membrii, care a facilitat invatarea experientiala online a Academiei.

Coaching Bucuresti Oana Niculae

De ce?

Conexiunea umana

Cum deservim, in acest prezent, aceasta conexiune la nivel maxim de profesionalism si responsabilitate?

Cum venim, in aceste conditii, in suportul specialistilor care cred in aceasta valoare a conexiunii umane?

Cum contribuim impreuna la cultivarea si elevarea conexiunii umane?

“Where focus goes energy flows” si doar acolo apar rezultatele tale!

Sigur, despre greselile facute in aceasta perioada, pentru ca evident au fost, o sa va povestesc in urmatorul articol. Dar pana atunci…

  1. Am decis de mult, cu mult inainte de pandemie, ca nu vreau un simplu business tranzactional, nu vreau doar sa vindem produse si servicii, ci impreuna, sau “impreunul” cum spunem noi, sa cream spatii comune de crestere si descoperire, sa cultivam respect si sensibilitate, scop, speranta, educatie, structura si suport!

1 mai, culmea muncii 😊, a fost ziua in care am investit in cresterea echipei mele – exact atunci cand auzeam in jurul meu numai “somaj, demisie si out of job” am intampinat-o in gasca pe Diana! Iar delegarea este un moment provocator pentru cineva care vrea, e obisnuit, are nevoie…de control financiar si al actiunilor pe care numai el stie sa le faca bine :))

Dar chiar si o personalitate alfa are nevoie sa invete sa devina team player, are nevoie sa inteleaga ca “a le face pe toate” nu inseamna aplauze ci presiune si consum egoist de resurse, si o persoana capabila in echipa ta inseamna investitie pe termen mediu si lung, nu cheltuiala.

La fel, a fost o investitie smart parteneriatul cu cei doi coachi profesionisti la care am apelat din martie incepand, parteneri care m-au sustinut, prin intalnirile lor provocatoare, sa-mi extind viziunea asupra optiunilor, sa ies din starea de frica a supravietuitorului si raman focusata pe ceea ce era important, sa inteleg si sa cultiv in continuare valoarea pe care doar eu o puteam aduce, in acord cu mine si cu sistemul pe care-l creasem deja.

Sa apelezi si sa accepti suportul de calitate este o intelepciune, nu o cheltuiala, nu o pierdere, nu un “raman fara bani”, ci o investitie valoroasa in ceea ce crezi! Iar rezultatul, mai mult decat cel financiar de 200% la care am ajuns in 2020, este cine am devenit, eu si echipa, ca urmare a procesului prin care ne-am lasat sa trecem, m-am lasat sa trec 🙂

Coachi Profesionisti

De acum inainte replicam si cultivam in continuare succesul si ii sustinem si pe partenerii nostrii sa-l obtina, pentru ca stim, intelegem reusita dupa disconfort, efort, prezenta si alegeri, chiar si in timpuri tulburi.

Decizii intelepte!