Skip to content Skip to footer
Professional creative tools

In 2014 am adus profesionistilor din Romania sistemul Points of You®, deschizand astfel capitolul romanesc al sistemului international ce propune instrumente creative suport pentru facilitarea programelor de training, coaching, formare, educare, din zona HR, psihoterapie, dezvoltare personala si profesionala. Metoda de lucru si intalnirile noastre de pregatire sunt validate si sustinute la nivel global de catre Federatia Internationala de Coaching prin oferta de puncte de acreditare CCE.

 

Ideale pentru a crea momente intense si activitati inedite, se pot adapta cu usurinta oricarui fel de proces de lucru, audienta sau public tinta. Se pot utiliza atat in activitati unu-la-unu cat si cu echipe/ grupuri de diferite dimensiuni.

De ce ai nevoie de aceste instrumente?

Pentru ca o imagine poate aduce la suprafata consienta ganduri si asocieri ale propriilor intelegeri, resurse valoroase pentru etapele noastre de crestere si invatare 🙂

 

Fotografiile de tip metafora, elementele diferentiatoare si de impact ce compun aceste instrumente, ofera posibilitatea fiecarui participant sa-si observe si sa-si exprime proriile perspective, intelegeri, convingeri, trairi si interpretari. Fiind elemente vizuale si accesand limbajul nostru natural de a invata si de a colecta amintirile, cardurile foto solicita arhiva propriei memorii, a emotiilor, a creativitatii, a mindset-ului personal. De aceea, asocierile complete pe care le facem prin ele, corelate cu situatiile ce ne preocupa in prezent sunt surprinzatoare, neasteptate dar precise si pline de resurse.

Procesele de invatare incep cu modificarea de perspectiva, de intelegere, cu reinterpretarea, reincadrarea, atat rationala, cat si emotionala. Acesta este un punct cheie in orice proces transformational, de tranzitie, de comunicare ecologica, de relationare, de negociere/ mediere, in orice proces in care ai nevoie sa antrenezi curiozitatea pentru a gasi solutii si idei noi, creative, gandire laterala, in orice proces de antrenare de tip soft skills.

Instrumentele iti vor aduce valoare in situatiile in care ai nevoie sa:

 • sustii oamenii sa se “deschida”, fata de ei insisi si fata de ceilalti, pentru a comunica, nu doar pentru a vorbi
 • facilitezi un proces de negociere – o discutie confortabila si eficienta
 • creezi spatii pentru intrebari, reflectie, brainstorming si actiune
 • sustii claritatea in contexte decizionale
 • folosesti dezacordul ca resursa a creativitatii
 • atingi subiecte delicate, inconfortabile, folosind spatiul de siguranta a reflectiei creative
 • sa conectezi asertiv membrii unui grup sau ai unei echipe, pentru a putea colora si performa
 • sa luminezi “blind spot”-urile, zonele neexplorate inca
 • sa creezi vision board-uri pe diferite teme si cu echipe diferite
 • intelegi tiparul mental al persoanelor – excelent atuu in procesele de consultanta, recrutare, mentoring, training
 • intelegi mindsetul si comportamentele predominante ale clientilor, angajatilor si ale partenerilor tai, pentru a-ti putea clarifica cum si unde sa aduci mai multa valoare
 • adugi elemente creative dar relevante in procesele de Learning & Development
 • creezi procese de lucru si dezvoltare pentru echipe

Cui sunt de folos aceste instrumentele creative?

 • Profesionistilor: coachi, traineri, formatori, department HR si L&D, psihologi, terapeuti, manageri, mediatori, consilieri, profesori etc., ca resursa excelenta in sedintele de recrutare, training, coaching, consiliere, consultanta, mentoring, terapie, teambuilding. Sunt cele mai potrivite instrumente prin care poti crea spatiul pentru invatare experientiala!

 

 • Persoanelor interesate de metode prin care-si pot dezvolta inteligenta emotionala, relatia cu ei insisi, cunosterea si gestionarea propriilor emotii, intelegerea si comunicarea mai buna cu cei din jur, cultivarea si gestionarea relatiilor cu acestia.
 • Persoanelor interesate de resurse de facilitare si explorare de succes pentru sesiunile individuale si propriile ateliere, programe, workshop-uri, etc.
Descopera instrumentele creative!

Invata acum sa le utilizezi la maximul lor de valoare atat in intalnirile individuale cat si in cadrul celor de grup si echipa!