Team Coaching

Definitia termenului de Team Coaching este surprinzator de simpla – este un antrenament de atingere a obiectivelor in echipa, dorindu-se in acelasi timp crearea unui mediu sustenabil, care cultiva excelenta si succesul pe termen lung. O echipa este o selectie de oameni alcatuita astfel incat sa implineasca un scop comun, au roluri functionale definite si obiective clare.

Simplu, nu?!

 

O echipa lucrativa este un sistem deja agreat care genereaza valoare. Iar acest sistem este un organism viu, cu nevoi, dorinte, resurse, dinamica si reusite proprii.

Performanta acestui sistem inseamna ca valoarea generata este in acord cu indicatorii doriti sau mai mare.

Inabilitatea de a atinge obiectivele indica o stare de dezechilibru in sistemul respectiv, iar asta produce evident si pierderi financiare si pierderi din capitalul uman.

Dezechilibrele regasite de-a lungul timpului in sistemele companiilor pe care le-am antrenat, poarta diverse denumiri:

 • Neclaritatea identitatii companiei si a sistemelor interne ce-i apartin, atat pentru “cartierele mama”, filiale sau reprezentante. Unde se ajunge?! Priveste consumatorii care se identifica, absorb identitatea brandurilor preferate – Apple, de exemplu. Nu suntem ceea ce facem, suntem schimbarea pe care o aducem in viata clientilor nostrii.
 • Lipsa de viziune pe termen scurt, mediu si lung – Care este intentia companiei si a micro-sistemelor ce o compun? Ce ne dorim sa construim/ oferim noi unic? Care este promisiunea noastra catre clientii nostrii? Cum ne invitam clientii sa implinim impreuna aceasta viziune?
 • Neclaritatea strategiei de crestere – unde-si depun concret echipele efortul constructiv? Supravietuim sau evoluam impreuna? Care sunt obiectivele clare si momentele de sarbatoare? Ce alte cai generam in timpuri tulburi?
 • Lipsa unui proces autentic de comunicare – aici regasim influenta factorului uman si a particularitatilor lui individuale. Din experienta, 80% din dezechilibre se regasesc in acest capitol. Am regasit echipe care aveau toate resorturile si resursele de functionare si performanta, dar isi consumau efortul in gestionarea relatiilor sau mai rau, in mentinerea toxicitatii mediului creat. De aici lipsa de engagement, fluctuatii de personal, agresivitate, comportament evitant, pasiv agresiv sau partinitor, rockstar-uri cu drept de veto, lipsa claritatii rolurilor individuale, lipsa de incredere si lipsa dorintei de a implicare, pentru ca, nu-i asa, ce sens are?!

Ce costuri aduce companiei un astfel de mediu? Cat sunt de deschisi clientii, colaboratorii si partenerii externi sa se asocieze cu un astfel de mediu?

 • Lipsa unei culturi organizationale care invita la evolutie si invatare continua – nu suntem doar ceea ce facem ca si companie, suntem schimbarea pe care o aducem in viata clientilor nostrii dar si in viata profesionistilor din echipele noastre, pentru ca acestia sunt parteneri nostrii interni, cei care genereaza valoare impreuna cu noi. Recunoasterea lor inseamna si oferta de investitie in evolutia lor personala si profesionala, nu doar imbunatatirea lor tehnica.

Ca rezultat al antrenamentului si parteneriatului nostru clarificam ce inseamna concret, in indicatorii de success la care te raportezi, performanta echipei si caile prin care se depasesc obstacolele ce stau in calea ei, obtinandu-se asfel:

 • Claritate obiectivelor pentru a genera actiuni clare
 • Crearea/ rafinarea identitatii echipei – sistemului – organizatiei
 • Definirea viziunii pe termen scurt, mediu si lung
 • Claritatea stategiilor de crestere in congruenta cu obiectivele planificate
 • Suport in crearea unui mediu sanatos si de incredere care incurajeaza comunicarea autentica si rezolvarea conflictelor
 • Suport in implementarea si evaluarea strategiilor pentru performanta
 • Suport sustinut in cresterea calitatii abilitatilor individuale, acolo unde se constata necesitatea
 • Definirea rolurilor individuale in raport cu nevoile si aspiratiile intregului sistem
 • Suport in integrarea schimbarilor si tranzitiilor interne
 • Procesele de crestere traverseaza si puncte oarbe, neasteptate dar precise, care aduc efecte negative, dificil de depistat din interior – sistemul, echipa lucrativa, are nevoie sa se maturizeze trecand prin ele, nu peste ele. Obiectivul meu ca si profesionist este acela de a pune lumina si pe aceste puncte oarbe si de a sustine invatarea si integrarea acestora in procesul de evolutie catre performanta.

Verifica Business Solutions pentru situatiile concrete