Skip to content Skip to footer
Ai auzit de “teoria incongruentei” sau “devierea de la expectanta”? Este un fenomen comun, natural as spune, care se manifesta prin omiterea evenimentelor, persoanelor, obiectelor, etc. la care nu ne asteptam sa se intample sau sa apara.

Potentialul punctelor oarbe

Pur si simplu mintea nu cerceteaza mai departe de dualitatea bine-rau, si nu observa, nu priveste curioasa ce altceva poate fi, pur si simplu din obisnuinta omite aceste oportunitati. Traind in parametrii automatismelor si rutinei, a conservarii de sine, a sigurantei si familiaritatii, suntem atenti doar atunci cand gasim elementele congruente asteptarilor noastre – vedem doar ce ne intereseaza, ce ne impacteaza, ce ne da dreptate, ce ne justifica alegerile 🙂

Este deja demonstrat de catre specialisti faptul ca atentia noastra concentrata nu include mai mult de 37-38 grade din orizontul de 360 grade al vietii noastre de zi cu zi. Altfel spus, sunt atenti, prezenti si constienti de 10-11% din continutul complet al vietii.

Asadar, vedem doar ceea ce ne asteptam sa vedem. Restul cade prada punctelor oarbe virtuale create de creierul nostru. Este si motivul pentru care creativitatea, comunicarea, armonia interioara, gasirea de solutii optime, rezilienta, leadership-ul, crearea de strategii catre obiective, compasiunea, accesarea resurselor interne, dezvoltarea, observarea oportunitatilor, invatarea, etc. sunt doar la un nivel de supravietuire, nu reusita sau succes.

Punctele oarbe le putem explora si aduce la lumina doar in mod deliberat si constient, altfel raman nevazute, neatinse si neexploatate, laolalta cu potentialul fantastic continut de ele.

Descopera cum le constientizezi pentru a le transforma in resurse pentru tine!

Planifica-ti succesul in viata de zi cu zi
Solutii de succes in business