Skip to content Skip to footer

Business Solutions

Sustin partenerii sa-si transforme business-ul intr-un sistem istet, onest si profitabil,
generator de “fericire” pentru clientii lor!

Performanta in business inseamna, in primul rand, profitabilitate! Extrem de relevante sunt onestitatea, etica profesionala, si capacitatea de inovare/ reinventare in a atinge (si depasii) nivelul de profitabilitate dorit! Insa omitem sa intelegem ca succesul financiar este de fapt o consecinta asteptata, o urmare fireasca a unei activitati coerent desfasurate, gestionand eficient resursele proprii si factorii socio-economici actuali. Iar aceasta consecinta financiara rezulta dintr-o simpla ecuatie la care antreprenorii au nevoie sa raspunda constant:

Cum genereaza cat mai multor oameni “fericire” serviciul/ produsul meu, folosind cat mai putine resurse din partea mea?

Experienta antreprenoriala am acumulat-o in mai multe industrii incepand cu anul 1999 cand am deschis, in coparteneriat, primul business, unul de succes chiar si astazi. Mi-a oferit ocazia sa cunosc foarte multe tipologii de antreprenori si sa privesc in detaliu o diversitate generoasa de activitati mai mari sau mai mici. Am intalnit manageri si antreprenori “luati de val”, incapatanati in a avea dreptate, ignoranti fara de sistemul de decizie al clientilor, ignoranti fara de dobandirea unei mentalitati antreprenoriale oneste, suparati pe legislatie si foarte suparati pe angajati, rutinati, obositi de conflictele personale…de fapt, blocati in neputinta de a creste. Si cred cu adevarat ca exista maturitate antreprenoriala si manageriala atunci cand demonstrezi atentia in a crea din activitate un sistem istet – adica flexibil si adaptabil, dar hotarat – de operatiuni de succes ce genereaza “fericire” clientilor tai, producand astfel valoarea financiara dorita!

Poate ca ar fi oportun sa explic si “fericirea” clientilor – aceasta inseamna solutia/ oportunitatea unica pe care tu o oferi sau problema/ durerea specifica pe care tu o rezolvi prin serviciul/ produsul pe care-l pui la dispozitie clientilor tai. Pe scurt, cum se imbunatateste calitatea vietii clientilor tai dupa achizitie? Si daca vrei un business profitabil, asculta-ti clientul si lasa-l sa devina mai important decat ce crezi tu ca stii.

Happy clients – happy business!

Expertiza acumulata ca profesionist pregatit sa sustina antreprenorii, managerii si liderii de echipa sa formeze si sa gestioneze aceste sisteme istete oneste si profitabile (industriile predominante in care am lucrat fiind: comert national si international, finante si fonduri de investitii, cercetare de piata, dezvoltare umana, it) m-a ajutat sa extrag 7 puncte esentiale de constructie a acestora. Drept pentru care, am creat din ele 7 solutii de business prin care ajungi sa construiesti si stapanesti complexitatea necesara, si pentru a avea profitabilitate drept consecinta.

Ce sunt aceste solutii cu impact in business?

Interventii sustinute de invatare si dezvoltare, un ansamblu sistemic facilitat prin procese de impact, concepute astfel incat sa creasca capabilitatea, performanta si, deci, profitabilitatea. Cuprinde etape specifice de tip analiza, evaluarea starei de fapt si a scopului dorit, directie si procese clare de schimbare individuala si colectiva, colaborare si asistare reflexiva conform principiilor de coaching, mentoring si facilitare, interventii personalizate care sustin intelegerea, integrarea si implementarea dezvoltarii pas cu pas.

+Solutii si strategii in momentele de criza ale business-lui
Fluctuatiile sunt o obisnuinta in antreprenoriat si ai nevoie sa inveti cum sa transformi (de fiecare data) presiunea si amenintarile, interne sau din piata, in energie, inovare si oportunitati profitabile. Crizele pot fi de ordin personal sau economice – am trecut eu insumi cu succes prin toate tipurile. Este o etapa aproape matematica, si daca activitatea ta traverseaza sau anticipeaza un moment de criza, ori tu ca lider simti presiunea acesteia, ai nevoie sa o stapanesti cu naturalete, asa ca permite-mi sa te insotesc.
+Ce vor cu adevarat clientii …si ce altceva?
Din analiza si experienta proprie, calitatea relatiei pe care o ai si o mentii cu ai tai clienti inseamna minim 30% din aportul la profitabilitate. Nu, nu inseamna cosuri cadou de Paste si Craciun (le primeste de la toata lumea) ci inseamna sa simta ca este un partener pentru tine, sa fii onest si dispus sa livrezi in mod personalizat si mai mult decat se asteapta – stapaneste, deci, arta de a fi un partener strategic si de a cultiva loialitatea clientilor! Iti face placere sa-ti ofer doar un hint important aici – nu-ti lasa niciodata clientul singur dupa ce a cumparat de la tine!
+Construieste din echipa un sistem operativ performant
Parcursul impreuna aduce claritate, stabilirea si integelerea rolurilor, desemnarea obiectivelor personale si de echipa, planificarea strategica a actiunilor si evaluarea rezultatelor in raport cu scopurile propuse. Ca un sistem operativ sa devina performant, inseamna sa mearga “ca uns”, ca sa nu se darame in interiorul pentru ca “asta nu e treaba mea, e a lui X”
+Dezvolta-ti mentalitatea de lider in propriul business
Dezvoltati mentalitatea, abilitatile si comportamentele prin care creezi si gestionezi un sistem istet si profitabil, insa stiu ca asta te va provoca sa te intalnesti cu marile temeri – cum sa ies din executie, cum sa deleg, cum sa inspir oamenii, cum sa fiu un manager mai bun, cum sa generez noi resurse si oportunitati, cum sa lucrez mai mult la business si mai putin in business, etc. Mindset-ul si comportamentul managerial genereaza 80% din resursele de crestere sau de regres a activitatiilor tale, indiferent de industie, nivel de experienta sau context – stapaneste aceasta etapa, pentru ca ea este vitala pentru tine ca antreprenor!
+Cresterea responsabilitatii fata de rezultate – individual & in echipa
Responsabilitatea fata de propriile rezultate va avea intotdeauna greutate in functionalitatea optima a sistemelor economice si in atingerea destinatiilor financiare la nivel colectiv. Solutia de fata inseamna sustinerea in procesele de optimizarea si eficientizarea managementului personal si de echipa.
+Extinde cu succes echipa - prin angajati noi & prin procese de promovare
Orice schimbare in dinamica unei echipe aduce modificari in calitatea rezultatelor sale. Fie ca promovezi, angajezi sau renunti la oameni in echipa, acestia activeaza remote, la birou sau hibrid sau deschizi noi puncte de lucru – dinamica se modifica instant. Solutia in aceste contexte este gestionarea si integrarea dinamicii de schimbare de la presiune, respingere si disconfort catre colaborare, asumarea responsabilitatii personale si, deci, rezultate favorabile in noile conditii.
+Strategie pentru profitabilitate
Falimentul are 3 cauze mari: implementari deficitare, evaluarea gresita a pietii/ nevoilor clientilor in planificarea de produse/ servicii si lipsa lichiditatilor. Modelarea corecta de actiuni, produse si procesele de vanzare ce aduc rezultate profitabile – aceasta este solutia propusa. Stapaneste, cu intelegere si claritate, care este sistemul de viata a business-lui si cum il gestionezi astfel incat sa aduca, in mod istet si onest, valoare financiara.

Fara indoiala, fiecare activitate este unica prin adresabilitatea sa, prin indicatorii de succes pe care-i urmareste si prin disponibilitatea catre invatare, insa aceste chei esentiale creaza dinamica si miscare intregului sistem de activitate – nu vei genera profitabilitate relevanta, doar supravietuire, fara asumarea clara a acestor etape!  Si fiecare etapa are un plan de stapanire pe care ai nevoie sa-l parcurgi ca sa ajungi la destinatia financiara.

Care din cele 7 chei este acum solutia ta pentru a nu mai sta departe de profitabilitate?

Iti recomand sa-mi urmaresti activitatea in social media pentru a fi la curent cu intalnirile open special create pentru intelegerea parcursului de integrare a acestor solutii de business – hai sa ne conectam in optiunea potrivita pentru tine: LinkedIn sau Facebook

Sunt aici sa te insotesc in acest parcurs! Hai sa analizam impreuna, intr-o conversatie, situatia pe care o traversezi si in cel mai scurt timp iti voi oferi un plan de parcurs catre profitabilitate si clienti fericiti! Again, happy clients – happy business!

Vreau sa avem o conversatie!

Contacteaza-ne acum sau completeaza formularul si te contactam noi    How to communicate efficiently with a remote team

    The BRCC invites you to our one-hour Zoom webinar, in which you will learn how to communicate in a productive and dynamic way with your team from miles apart.

    Posted by British Romanian Chamber of Commerce (BRCC) on Monday, October 18, 2021