Business Solutions

Se adreseaza antreprenorilor, profesionistilor cu rol executiv, managerilor si echipelor lucrative si au ca scop fluidizarea parcursului catre performanta a organizatiilor din care acestia fac parte.

Numeroase probleme apar in mediul de business, antreprenorial si organizational, probleme ce pot impiedica functionarea sanatoasa si eficienta, ceea ce duce la ratarea obiectivelor stabilite si neatingerea performantei. Pentru aceste probleme des intalnite poti alege acum solutii ce pot preveni si rezolva provocarile critice si costisitoare, nodurile care impiedica sau opresc drumul spre succesul companiilor.

Coaching-ul este un instrument excelent care ajuta liderii, managerii si echipele acestora sa-si mentina ascendenta cursiva catre performanta, sa accelereze schimbarea in preajma oportunitatilor si sa pivoteze cu succes in momentele cheie.

Fiecare solutie este conceputa astfel incat sa faciliteze gradual rezolvarea, sustenabilitatea si performanta in departamentele specifice si in diferitele momente de activitate ale mediului de business, asa cum sunt descrise mai jos.

Fiecare solutie este un proces de dezvoltare desfasurat de-a lungul a minim 4 luni si se adreseaza intregului corp de resurse implicat in provocarea aparuta. Specificul discutiilor si evaluarile sunt confidentiale atat pe durata contractuala cat si dupa incetarea colaborarii.

De ce solutie ai nevoie acum?
+1. Business Essentials – viziune, misiune, identitate, nisa, oferte de valoare, roluri, obiective
Schimbarea adusa de fluxul de personal sau de o noua linie de business, crearea de noi departamente sau divizii necesita o reevaluare a elementelor ce compun fundamentele companiei. Integrarea si inrolarea resurselor umane catre aceeasi directie, claritatea obiectivelor, a rolurilor si a strategiei sunt esentiale in mentinerea sanatatii si coerentei activitatii organizatiei.
+2. Comunicare productiva – crearea unui mediu colaborativ
Diferitele stiluri de comunicare, diferitele personalitati ce compun resursele umane existente, lipsa unei culturi ce invita la colaborare, lipsa unui proces de comunicare ce contine siguranta si incredere pot aduce prejudicii enorme, chiar destramarea unei echipe lucrative sau a pierderii unor profesionisti valorosi. Nu se poate atinge performanta cu aceste minusuri sau dezechilibre.
+3. Abilitati esentiale de leadership pentru manageri si lideri de echipa – prezenta, influenta, impact, rezultate
Abilitatile din zona de Leadership au nevoie sa fie cultivate pentru a putea genera impact, atat in echipa lucrativa, cat si in fata potentialilor parteneri. Completeaza abilitatile tehnice deja existente, creand in organizatie o cultura si un model de prezenta influenta, capabila sa stimuleze colaborarea, contributia si performanta.
+4. Planificare strategica – dezvoltarea din interior si dinamica congruenta a resurselor catre atingerea obiectivelor
Se obisnuieste angajarea unei firme de consultanta atunci cand organizatia are nevoie sa dezvolte o strategie – sigur, poate fi o varianta, dar firmele de consultanta au dezavantaje semnificative. Pe langa investitia financiara importanta, procesul de consultanta presupune apelarea la specialisti externi, iar organizatia ramane fara educatia in privinta acestui proces, va deveni dependenta de prezenta expertilor la care a apelat.

De ce este coaching-ul o abordare mai eficienta pentru dezvoltarea unei strategii? Procesul de coaching invita la dezvoltarea din interior, respectand experienta, cunostintele, expertiza angajatilor si unicitatea companiei. Astfel se creaza si antreneaza in organizatie amprenta colaborarii si a generarii unui astfel de plan strategic.

+5. Executarea eficienta a planificarilor
O frustrare des intalnita in randul liderilor si al managerilor este legata de executarea ineficienta a planificarilor: fie lucrurile nu sunt facute la timp, fie bugetul este depasit ori calitatea lasa de dorit. In paralel, se inregistreaza diferente de calitate intre organizatiile proprii si concurenta.

In stransa legatura cu planificarea strategica, implementarea eficienta a initiativelor decise este un proces activ de actiune – evaluare – imbunatatire – actiune, cu urmarirea atenta a KPI-lor si a consumului de resurse angrenat. Procesul de coaching vine sa antreneze procesele de gandire strategica si creativa, elementele de monitorizare si raport, calitatea deciziilor si calitatea colaborarii celor implicati, astfel incat sa se creeze un parcurs fluid intre plan si rezultatul asteptat, in contextul de timp dorit.

+6. Rezolvarea conflictelor neproductive dar costisitoare
Conflictele exista, sunt omniprezente in astfel de medii si sunt tensiuni bazate pe modul natural, dar diferit, al celor implicati de a privi si de a actiona. Cu toate acestea, atunci cand conflictele devin personale, neproductive si contamineaza colaborarea este nevoie de interventie si educatie, astfel incat rezultatele sa fie pe termen lung si sa devina un model de rezolvare pentru intreaga organizatie.

Poate fi un proces de antrenament destinat liderilor care supravegheaza o echipa sau poate fi un proces care se adreseaza departamentului/ companiei, dezvoltand metode de solutionare dar si cautand elementele ce au permis conflictului sa apara.

+7. Excelenta serviciilor oferite – customer CARE service
Exceleta serviciilor continua sa fie o problema majora, atat pentru organizatiile mari, cat si pentru cele mici. Aceasta a devenit un subiect deosebit de important o data cu crearea auditoriului in Social Media, deoarece companiile pot fi expuse pentru practicarea de servicii slabe la un clic de buton. Ai nevoie sa creezi o cultura a serviciului excelent adresat clientilor existenti si a celor potentiali, adresat colaboratorilor si viitorilor profesionisti ce-si doresc parteneriate cu organizatia.

Este un proces de dezvoltare care depaseste capacitatile de marketing si are nevoie de evaluarea intregului orizont, intre viziunea si valorile companiei, a liderilor si profesionistilor ce o reprezinta, de evaluarea calitatii procesul de vanzare, a celui de follow-up, cat si a raspunsului la necesitatile clientilor.

Ma intereseaza!

Contacteaza-ne acum sau completeaza formularul si te contactam noi


    How to communicate efficiently with a remote team

    The BRCC invites you to our one-hour Zoom webinar, in which you will learn how to communicate in a productive and dynamic way with your team from miles apart.

    Posted by British Romanian Chamber of Commerce (BRCC) on Monday, October 18, 2021